Flyskolen

Home / Flying Airplane / Flyskolen

Flyskolen

Det viktigste utdanningsstedet for norske piloter er Luftfartsskolen, også på folkemunne kjent som Flyskolen. Skolen er anerkjent av myndighetene og godkjent av forvaltningsorganet som evaluerer ulike utdanninger, kalt NOKUT. Derfor er utdanningstilbudet, som regnes som en fagskoleutdanning, også godkjent for eventuelle stipend og lån fra Statens Lånekasse for Utdanning.

flyskolenFlyskolen er nå over 40 år gammel, og siden oppstarten har den uteksaminert hundrevis av dyktige piloter. Dette har selvfølgelig vært av stor betydning ikke bare for flyverne selv, men også for norsk luftfart som sådan. Uten piloter stopper Norge, for så avhengig av har vi blitt av fly til å frakte passasjerer, post og varer.

Flyskolen har en rekke partnere og samarbeidsskoler i USA. Disse partnerskapene gjør at skolen i alt har tilgang til nærmere 100 fly, samt simulatorer og helikoptre. Arbeidet med simulatorer har kommet så langt at Flyskolen i dag har ansvar for en egen organisasjon som driver simulatortrening. Denne organisasjonen kalles FSTD.

UTDANNINGEN PÅ FLYSKOLEN

Den teoretiske forberedelsen på Flyskolen er organisert på en moderne og gjennomtenkt måte, med en blanding av klasseromsundervisning, nettbasert undervisning, og egne apper som elevene kan benytte seg av. Skolen har også et eget forlag som produserer lærebøker for de som skal lære å fly både fly og helikopter. Det kalles for Pilotforlaget.

For å ta denne utdanningen må eleven ha fylt 18 år og gjennomført en medisinsk test som er ment å vise om vedkommende er fysisk egnet til å bli flyger. Man trenger selvfølgelig godt syn og god koordinasjonsevne for å kunne bli pilot.

Studiet starter med privatflygerteori, før eleven gjennomfører selve flytreningen for å bli godkjent som privatflyger. Den som allerede har sertifikat for dette kan gå rett på teorien som trengs for å bli trafikkflyger. Noe som gjør dette studiet svært fleksibelt er at du kan starte når som helst, fordi det er kontinuerlig studiestart.