Flysimulator spill

Home / Flying Airplane / Flysimulator spill

Flysimulator spill

En av de mest populære typene av spill, enten det gjelder spill til PC eller konsoll, er flysimulatorer. Flysimulator spill kalles gjerne også amatør simulatorer for å skille dem fra flysimulatorer som brukes til opplæring av piloter som skal ta flysertifikat eller trenes opp til krigføring. Hvis formålet med simuleringen er noe annet enn opplæring eller utviklingsarbeid (for eksempel hos Boeing eller Airbus) snakker vi om en form for spill. Denne spillformen har mange tilhengere, og det har utviklet seg et verdensomspennende miljø for dem som er interessert i dette og har tilgang til den rette programvaren.

Den enkleste formen for simulator finner du i videospill. Det er egentlig ganske sjeldent at simulatorer er tilgjengelige på konsoll, antakelig fordi kompleksiteten i prosessene overgår det som kan utføres med typiske videokontroller. Slike simulatorer er ofte også for komplekse for den typiske målgrupspillpen til videospillprodusentene. Noen unntak finnes det likevel, som for eksempel Pilotwings og oppfølgeren Pilotwings 64, utviklet for henholdsvis Super Nintendo og Nintendo 64.

Endel purister vil likevel hevde at disse spillene er for enkle til å bli omtalt som simulatorer i egentlig forstand. De foretrekker gjerne den typen spill som utgis for PC og Mac, nå til dags tildels svært avanserte simulatorer som ikke lenger kan sammenlignes med videospill. Den mest kjente av disse er trolig Microsoft Flight Simulator, etter hvert en serie med mange oppdateringer.

FLY OG SPILL OM PENGER

Som i de fleste tilfeller der mennesker utfolder sitt konkurranseinstinkt, har også simulatormiljøet endt opp med endel saker der det har blitt gamblet om pengepremier i mer eller mindre seriøse konkurranser. En bedre måte å spille om penger i denne forbindelsen kan være å prøve en videoautomat som heter Flight Zone. Denne spilleautomaten er utviklet av Microgaming, og du finner den på de fleste kasinoer for nett og mobil.